Yoga - 2


İKİNCİ BÖLÜM:
EGZERSİZLER
Yogada mucize diye bir şey yoktur. Yalnızca tekrarlama biçimiyle irade gücüne dayanan mantıklı ve iflas etmez sonuçlar vardır.
a) Kas Yumuşaması:
Aslında insanların çoğu dinlenmeyi bilmez. Dinlenmek için koltuklara otururlar ama genelde yorgun kalkarlar. Bunun nedeni biçimsiz oturmadan ileri gelir. Aynı zamanda yürürken kas yumuşaması düşünülmelidir. Birçok insan kısa ve düzensiz adımlar atarlar. Üzerinizde olabildiğince hafif elbiseler bulunmalıdır. Hava vücudun etrafında rahatça dolaşabilmeli. Dişlerinizi kesinlikle sıkmayınız.
b) Solunum Eksersizleri:
Burada düzenli ve kaliteli solunum üzerinde durulmaktadır. 11 çeşit soluk alma eksersizi vardır. Bu eksersizler vücuda prana enerjisiyle doyurmayı öğretiyor.
 c) Kasılma Eksersizleri:
Burada 22 çeşit eksersiz gösteriliyor. Bunların bir kısmı namazda var, bir kısmı da sporda ısınma hareketleri olarak gördüğümüz şeyler. Bunların hepsinin iç organlara tesiri var.
Uç konsantrasyonu ise bağdaş kurarak yapılan lotus oturuşudur. Burada bel dik tutulur. Hem böylece eksersiz yapılmış olur hem de konsantrasyon sağlanır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
a) Fiziksel Sağlığı Koruma:
Fiziksel sağlığı korumada günlük banyo çok faydalıdır. Özellikle sabun kullanarak derinin ovulmasıyla ter gözeneklerini açma hareketi çok önemlidir. Bir insan günlük normal olarak 1.5 litre teri dışarı atar.
Elbiseler: Rahat ve geniş olmalı.
Havalandırma: Bulunan mekanın havalandırılması çok önemlidir. Evi fazla ısıtmamalı. Hava akımları insan için çok zararlıdır. Daima saf hava solunmalıdır. Ağırlık olmadan sıcaklığı hava akımı olmadan havalandırmayı sağlamalısınız.  Yogiler diş fırçası yerine incir filizi kullanırlar. Sabah kalkınca ağız ve dil yıkanmadan bir şey yenmemeli. Burun sağlığı için su çekerek burun temizlemesi yapılır.
 b) Besinle Sağlık Koruma:
Şifa verici olarak bal, ham şeker, sarımsak, siyah zeytin yenmelidir. Yeşil sebze ve taze meyve çokça yenilmelidir. Bunlar doğal olmakla beraber kanı temizler.  Baharatlı, bol salçalı ve ayrıntılı şeylerden kaçınmak lazımdır. Eğerki çabuk yemek yeniyorsa bunun dişlere zararı çoktur. Yemekler çok iyi çiğnenmelidir. Acıkmadan yemek yememelidir. Yemeği saate bağlamaktan kaçınmalıdır. Çok heyecanlı ve sinirli olunca kesinlikle bir şey yenilmemelidir. Sabahları az yemeli mümkünse hiç yememeli.
Ayda bir kez mide dinlendirilmeli. Vücut rahatsız olunca kendisi bir şey yemek istemez, bu içten gelir (hastaların durumu). Bunu iradi olarak da uygulamak gerekir.

Google Plus ile Paylaş

Hakkımda gizemekib

Kısa hakkımda yazınızı, panelde bu satırı aratarak buraya yazabilirsiniz.
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder