Yoga - 3


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM:

 RUHİ SAĞLIĞI KORUMA
a) Dinamik Konsantrasyon:
Kişi önce her şeyin üstesinden gelebileceğine inanmalıdır. Kontrol edilmemiş ruhi durumlar zarar veririler.  Her sıkıntı basit bir toplu iğne batmasıyla başlar, bir mızrak saplanması gibi sonuçlanır.
Tasalar sizi alçalmaya ve hatta yılgınlığa götürebilir. İçine kanmış olan saplantı sizi öldürebilir. Bunlar kesinlikle yok edilmelidir. (Kin, kıskançlık, aşağılık duygusu vb.)

 b) Zihinsel Dünyanın keşfi:
Beyin felci ruh felci kadar var olan bir hadisedir. Zihin dünyasını keşfedip sıhhati için gayret çok elzemdir.

c) Dinamik Konsantrasyon:
Dinamik konsantrasyon için zihni bir şeye odaklanabilmeye alışmak lazımdır. Mesela bir çiçeği düşünmek veya bir buğdayın ekilmesini büyümesini, hasatını zihni odaklayarak düşünmek, bir gün önce yaptığımız şeyleri hatırlamaya gayret etmek gibi. Kendinize günlük bir program tespit ediniz. Her gün aynı saatte yaptığınız standart bir işiniz olsun. Buna alışmaya çalışın.

 d) Çakralar Üzerinde Solunum Konsantrasyonu:
Solunum-konsantrasyon eksersizleri kaynağı sinir olan hastalıkların giderilmesine ve eğer sebat gösterilirse gerçek yeteneklerin kazanılmasını sağlar. Çakralar sinir merkezleridir. Vücutta 7 tane sinir merkezi vardır. Bir boksör vücudunun bu bölgesine kuvvetli bir yumruk yiyince yere yıkılır ve ayağa bile kalkamaz.

 e) Dinamik Konsantrasyonun Deneysel Uygulaması:
Kişi doğal gücünü geliştirmek için aklını kullanması gerektiğini öğrenmelidir. Zihin kontrolü için gayret sarf edilmelidir. Kaygılarınızın listesini yapınız ve kafanızdan kovunuz. Zihin sıcak bir yerde daha iyi çalışır. Belleği geliştirmeye gayret etmeli. Mesela alış-verişten sonra her malı aldığınız dükkânı, sokağı hatırlamaya çalışma eksersizi faydalı olacaktır. Aşağılık duygusunu yok etmeye gayret etmelidir.
Ben bunu yapamam demeyin. Bir Çin atasözü: "Bir aptalın yaptığını bir başka aptal da yapabilir der." Her fırsatta bu duygunun üzerine gidilmelidir. Az konuşmaya alışmak lazım. Ruhi gelişmek için sessizliğe her gün biraz zaman ayrılmalıdır.

 ONBEŞ KURAL
1.         Başkalarını incitmeyin, öç almayın
1.         Yalan söylemeyin
1.         Hırsızlık yapmayın
1.         İffetli olmaya çalışın
1.         Alçak gönüllü olun
1.         İlimli olun
1.         Başkalarının sıkıntılarıyla ilgilenin
1.         Fiziki bünyede olduğu kadar ahlakta da güzellik arayın
1.         Başarıyla gururlanmayın
1.         Mütebessim olun
1.         Kendi kendinize güvenin
1.         İyiliksever olun
1.         Düşünceyi mükemmelleştirmek için okuyun
1.         Konsantrasyon eksersizi yapın
1.         Doğru yolda iseniz kararlı olun.
Google Plus ile Paylaş

Hakkımda gizemekib

Kısa hakkımda yazınızı, panelde bu satırı aratarak buraya yazabilirsiniz.
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder